Friday, 25 March 2011

Anda Yang Mana?

Salam all...

my blog is still a baby. dok tengok je bape orang yang dah follow. 10? not bad for two days kan? haha. plus minus silent reader lagi. hikhik! *ada ke... ? -.-'

i do make a research bout this matter. why.. why.. and why nak buang masa duduk depan lappy make an essay and nak orang baca? kenapa waktu sekolah dulu tanak masuk bidang penulisan dan capai markah tertinggi untuk b.m? kenapa? kenapa waktu cikgu suruh buat homework tapi tak hantar? yelah, cane nak hantar, buat pon tak. *okay, dah over merepek. diam surina, teruskan dengan kajian anda.

so, the result why people nak buat blog: (tadaaa..!!)

1) as a second diary. depa tak pedulik pon ada orang baca ke tak, yang penting diorang dapat luahkan isi hati pada dunia. erk!

2) seeker attention. ni blogger type yang nak kumpul follower. owh.. jangan salah faham. entry-entry gempak, mesti ramai mahu baca. si blogger nak pulak gojes mojes, cun melecun, hensem dan kacak bergaya. haih, memang ramai la yang nak follow. cite pulak pasal isu semasa, gosip, cucuk tang sini, cucuk tang sana. bhahaha. (tiada kaitan) . 

3) make money + business. okay, ini siyes ramai. major lah. apa je yang orang tak jual pakai online sekarang? sume online beb! masyuk pulak. dok depan pc, lappy, income ada, bangun-bangun mengadap. nak nak pulak ada nuffnang dok bagi duit for every click.  jangan terabai anak bini udah ler. duit dah melambak tu pass sini sikit. hee.. tapi i support orang yang berbisnes online. (kau nak duit kan sebenarnya surina? *kantoi)

jadi, anda yang mana? ceciter..ceciter.. i nak buat tiga-tiga. hehe... tapi whatever it is, jangan dok kutuk-kutuk orang ye. annoying lah. selalu budak-budak je buat macam tu. yang gaduh nak rebut-rebut boyfren tu. tak puas hati cite kat blog. haih. memang patutlah boyfren kau carik orang lain. grr! *aku pon macam mengutuk je..?  

so, kajian ini dibuat berdasarkan observation and questionnaire. u guys jangan percaya sangat dengan kajian surina ni. statistik pon dapat b je nak buat kajian konon. 

p/s: nak sambung degree apa ni? statistik ke management?


till meet next entry. xoxo