Wednesday, 27 April 2011

3.79 Star for Red Riding Hood Movie!

salam all..

girl: how big eyes you have...
grandma: to look u better.

girl: how big ears you have...
grandma: to listen u better.

girl: how sharp teeth you have...
grandma: to EAT u better!!


sound familiar? it is a folk tale. time kecik-kecik dulu mak selalu belikan buku cerita since my sibling suka sangat membaca. tapi itu cerita dongengnya. LITTLE RED RIDING HOOD. 

now, diorang buat movie pulak. wah!! siyes best sangat. ingat nak tengok saja-saja sebab dok hang out for the last time before abis diploma ni. tak sangka pulak best cite ni.. cecite..cecite..

Amanda Seyfried as Valerie. dialah red riding hood nya. dah la cantik, berani, muka selamba je walaupun dah nak kene bunuh. cool kan dia? hehe... then, ada dua mamat kacak syok kat dia. Peter the woodcutter (Shiloh Fernandez) dan si Henry (Max Irons). jeles aku! *terus mesej munzir. wahaha.

Valerie
Henry
Peter. boyfriend Valerie

kampung diorang ni diganggu oleh serigala jadian. tapi serigala jadian tu adalah dikalangan orang kampung tu sendiri. berlaku lah konflik, konfius dan kuriyes . tak tahu siapa sebenarnya serigala tu. mata memang melekat je kat skrin besau tu sebab curious sangat nak tahu siapa serigala tu. aku tengok memang emo. watak-watak diorang sangat menjadi untuk buat aku rasa geram sangat sebab tak dapat teka. hahaha.

tapi, siapa sebenarnya serigala tu? bayar lah RM7.00 kat panggung wayang berdekatan anda ataupun RM6.00 jika ada student card. tengok la sendiri. memang tak rugi.


so, 3.79 untuk filem ini. dah macam pointer GPA pon ada gak. huhu

habis je tengok wayang, nak balik. tup tup tak ada bas dah. kitorang nak balik naik apa weyhhhh??? jalan dulu. kene stay cool walaupun kemungkinan untuk tidur di jalanan itu besar. lepak, solat dulu, main-main mesej. 

Music Box at Dataran Pahlawan. Melaka

NAIM. SURINA. LAILA
dah abis jalan dah. bas masih tiada. finally..... ada hero datang. wohooo!!! you are our hero. kih..kih..kih...

till meet next entry. DO IT YOURSELF - MINI CACTUS-