Friday, 29 April 2011

Do It Yourself. Mini Cactus.

salam all...

hari ni cikgu nak ajar macam mana nak buat sendiri cactus.tak payar siram. sumbat je cotton supaya dia besar. wuhuuu...

beb, kenapa nak buat cactus? apsal tak buat benda lain? 
tah! sebab tak jumpa DIY yang lain. hikhik..

so, this is how we do it.

first, belilah.. i beli yang dah siap packet. if u guys nak carik seketul-seketul barang dia silakan. :)

then, keluarkan isi perut kotak tu.. susun cantik-cantik camni tangkap gambar.. hahaha...

we need all that stuffs above
lopeh tu...potong ikut sesuka hati anda.. buat la bentuk kaktus. yeah i know.. senget benget... diam-diam sudahh...

gabungkan , jahit tepi tu guna tangan je.. i lupa apa nama jahitan tuh... masukkan kapas bila jahitan hampir dijahit semua.


 bocorkan bulatan coklat tadi jahit sekali dengan kaktus kita tadi. bagi dia tegak okeyhhh


see.. see.... macam ni ha...


dah siap tu, jahit jelujur keliling coklat tu.. kunun-kunun tanah la.. 


sumbat.. iyarghhhh.. sumbat lagi kapas... *er.. pencahayaan buat tangan macam gelap gila. haih


tanamkan dalam pasu comel. sikit lagi...


emm.. something wrong somewhere.... suppose ada duri sikit-sikit kan? jahit manik supaya nampak cam duri.

TADAA... siap sudah.... 


kemaskan lah apa yang patut... hee.. buat penat-penat simpan sendiri buat apa.. amek kad... 


tulis la apa yang anda nak.... then bagi lah kat siapa-siapa yang anda nak gak.... tiada masalah... letak kat beg cumil supaya nampak lebih proper.

i nak bagi kat budak nih... since dia dok mintak hadiah, hadiah... hambek nih.. simple je kot untuk kau. tapi yang penting aku buat sendiri. setengah jam mengadap benda ni daripada tengok tv atau tidur. untuk kau tahu tak!! hahahaha..


HAPPY BELATED BIRTHDAY ZUL HAZMI BIN ZAINAL.
semoga kau sentiasa panjang umur, murah rezeki, pandai, dapat awek yang kau nak tuh. hikhikhik... love yahhh!!

jumpa di Broga nanti.


till meet next entry. :)