Sunday, 1 May 2011

Aktiviti Melawan Graviti.

salam..

it's BROGA u olsss...!!
two weeks ago, Daoh(the guy from the previous entry) dah dok sibuk-sibuk post kat fesbuk nak naik broga. orang tengah berhempas -pulas bertarung untuk final, kami dah fikir macam mana nak release tension. hehe..

fresh lagi cerita ni. baru terjadi pagi tadi. genap 1 May 2011, pukul 7 kami berlapan dah gerak ke Semenyih. pergi dua kereta tapi balik satu kereta. kenapa? biarlah cerita itu kami-kami saja yang simpan. hahaha.. *jeling kat kaklong.

we really had fun. and personally, this is my first time experienced hill climbing at broga. selalu dengar cerita je.padahal bukan jauh pon dari kajang. nampak no pemaleh nye.... fuhh... memang pancit, mana taknya.. dah la tak warm up, last daki bukit time sekolah dulu. haih...tapi siyes best, seronok, naik tu tak benti gelak je. pit stop kami adalah menunggu suziera sampai. hehe..
jadi, biarlah gambar bercerita.


memulakan pendakian. tak sampai satu jam, dah sampai atas dah. ketinggian hanya dalam 1000 meter je. sepatutnya setengah jam dah sampai kalau takat tinggi tu.. hehe..

my sibling also join us. 


ian bergaya sexy di situ. dia cuba bau ketiak sedangkan yang lain fokus kepada si photographer. ;p
hampir... sikit lagi... 

aaaa.... so sweet...(mata bling2) setelah dipaksa beberapa kali untuk jalani sesi fotografi ni.  hahahaha...*miss munzir

ian cuba buat flip jump terus ke atas. hebat tak hebat!! 

sampai juga akhirnya. girls tak sampai puncak. sampai sini pon okay kot.. ;p tinggi kot. wa da gayat...

caption from suziera: will u marry me? i do... 




and finally.. ni baru betul-betul puncak broga. congrats guys... berjaya juga korang. tepuk-tepuk dari bawah. wuhuuuu.. Malaysia Boleh!!

dan gagasan 1 Malaysia tidak kami lupakan. :) fariq nak join tapi dia malu-malu. 



1 jam jugak la lepak kat puncak. yang lelaki teruskan pendakian. pukul 10 lebih kami turun. seronok sebab dah lama sangat tak buat aktiviti macam ni. lunch kat Narakt, kajang. Fariq on the house yahhh... he treat us. ye ye.. RM27.10 plus milo b**o sehengget kan... *mentioned ni kau ungkit.. hahah... masehh.. kenyang BURRPPPP!! alhamdulillah..

moral of the story. lepas penat, paw la rakan anda sampai tinggal RM2 dalam wallet. hee.. no lah, jalani lah aktiviti sihat rather than you guys menternak lemak dalam perut. *pesanan kat diri sendiri.


salam broga dari saya, siti surina.


till meet next entry