Monday, 16 May 2011

Don't put your current situation in status if you are Alone.

salam

rasa terpanggil untuk buat entry sekadar untuk berkongsi dan mengelakkan perkara yang tak di ingini. few days ago i ada tulis kat status lebih kurang cenggini...

'' takut lah pulak hujan lebat kat luar. dah la sorang-sorang :( ''

bajet untuk meminta simpati lah tu.. hehe.. konon- konon ada orang nak concern lepas tu teman lah kita. konon nye lah... tapi cuba kita imagine yang baca tu orang jahat. dah pulak kita letak status kita ALONE kat rumah. 

''cantik lahh, dia sorang-sorang. port dah ada pulak. rezeki baekkk punye ni''  

okay, sangat scary. u guys know what happen next. dia boleh track kita, where we live, and whatsoever.  walaupun status kita sependek itu, efek dia nauzubillah... semoga kita dijauhkan dari perkara buruk yang menakutkan itu.

tapi niat kita untuk orang teman memang menjadi lah kan.. but , in the bad side! i mula concern dengan benda-benda macam ni bila my senior kat sekolah menengah dulu tegur i. thankful she still remember me and she commented as a person yang tak nak jadi apa-apa kat kita. you are soooo sweet !

*sila klik untuk bagi vitamin tumbesaran


see.. baik kan dia. padahal dah lama giler tak contact. but highlight apa yang dia pesan. orang kata, sebelum apa-apa jadi. baik kita yang elak. kan kan?? orang sekarang bukan macam orang dulu. dulu pakai la sexy mana pon. still hormat each other. sekarang pakai sexy, orang ngap terus. watch out with this kinda person people. 

p/s: terimalah teguran orang sebagai seorang insan. jangan dah terjatuh, baru nak menangis. 

till meet next entry.