Friday, 6 May 2011

Oh si bibir sexy!

salam all..

first of all. Selamat pengantin baru kepada rakan sekelasku, Muhammad Faiz Zulhilmi bersama pasangannya Qiena Ahmad Shah. hahaha. *mampuih aku kene hempuk dengan Faiz ni. no.. wish in advance. Doa tu penting. lagipun cuti-cuti ni boleh fikir masa depan sekali. hehe. peace faiz peace... ;p Qiena dah senyum-senyum blushing la tu. hehe..

seperenggan entry khas untuk kamu berdua.

now holiday. plan mahu kerja and of course, driving license. baru terhegeh-hegeh nak amek sedangkan Cik Epal dah berheader dengan kereta dan epalnya. *sigh

tapi tape... bukan itu yang kita nak share hari ni. tengok topik la beb. semalam aku dah menguar-uar kan tentang entry ini. lepas tu kene balun habis dengan Faiz tu sebab dia kata bibir aku pon tak sexy ada hati nak share tips. cis! thats why nama dia kene mentioned awal-awal entry lagi. bhahaha.

jadi, caranya... google jelah tengok tips macam mana nak bibir sexy. haha..
or jadik macam minah ni. cucuk tang sana. cucuk tang sini.







ARGGHHH!! siyes geli dan please girl tak lawa langsung okay! sorry to say, but if kita dok ubah sini, ubah sana, lagi-lagi tang mulut tu.. sumpah macam perempuan murahan. aku tengok yang dah tua-tua pon nak buat kunun-kunun dolly look tapi... aishh.. dah macam pakai topeng dah. dah la membazir puluhan ribu, tak cantik pulak tu, mulut cam kebas je aku nengok ehh.. plus, 1 hari 1 lipgloss korang abiskan. artis Malaysia ada yang buat kot kalau korang perasan. nak cakap pon susah. =.='


be grateful with whatever you have right now. walaupun bibir nipis seperti Nia Iskandar, dia dapat pasangan berbibir tebal. hahaha.. so, mix and match anak korang nanti bibir mesti macam surina. just nice! hahaha.. geli tak.. geli tak.. ;p

sakit hati kan tak ada pon tips? kesian Syafiq tunggu tak sabar-sabar tapi nampak makcik-makcik je di atas. haha

well. bibir tak cantik tak semestinya bibir tak sihat. kan? muka lawa, tapi bibir kering , merekah dan berdarah. nooo.. big no no... 

sila minum air banyak-banyak. 

jangan merokok

jangan basahkan lidah dengan air liur

 elakkan pakai lip balm berperisa

dan.. senyum selalu *macam tak ada kaitan je..

my sis and i pernah amalkan letak madu kat bibir. lepastu semut hurung , haa.. instant sexy kau nyahh.. merah mungil gitu. hehe..


easy kan?
thanx for reading 

till meet next entry.