Monday, 2 May 2011

Siapa Ada Sis Yang Sengal Macam Ni?

salam..

haa.. kaklong dah berbunga-bunga lah tu hati dan jiwa raga orang nak cakap pasal dia. tapi sayang seribu kali sayang. bukan kaklong ye.. hehe..

ni my sis yang kat UiTM Melaka dulu. actually, lama sudah tersimpan hasrat nak buat special entry untuk dia ni. lagi-lagi bila birthday dia hari tu, tapi tak menyempat.. so, here it is..!! :D

kami rapat since pegang jawatan sama-sama kat Kolej Tun Puteri, UiTM Melaka. i part 2, dye part 3. both of us jadik M.T(Majlis Tertinggi). first time kenal dia , pergghh .. muka dia cam singa. tengok style macam budak masscom. tapi dia memang budak masscom pon. hikhikhik... nak tegur pun macam.... emmm.. tak yah la.. macam tak sekepala je... but i'm totally wrong. salah. tak betul sama sekali. dia tersangat lah gila, sengal, otak dia sometimes..... ishh.. tak reti la nak cakap. suka membebel. *boleh tertido dengar dia membebel wa cakap lu. ;p


dia pernah koyakkan my book cover sebab i lukis muka dia dengan boyfee.. cis.


dan kami semakin rapat bila i dah jejak tahun kedua pengajian. *ayat dah habis skema dah ni. dia jadi Yang Di-Pertua kolej and i jadi Setiausaha. kerjasama perlu erat. orang kata , sesuatu organisasi itu akan hidup jika kepala dia bersatu. we made it! i guess so.. ;p


we share everything. baju-baju dia kat almari tu i yang kemas. she is hygienic person and messy girl at the same time. susah tol nak described cik puan ni. tapi itulah dia. dia pernah sepahkan bilik, i mean memang sepah gila that u guys can't imagine. tapi dia cepat-cepat kemas bila tahu i nak balik bilik. funny lah bila imagine dia macam lipas kudung kemas bilik yang macam haremmm tu. hehe.. pastu sempat buat surprise suruh i rasmikan kepulangan diri sendiri dengan memotong reben pada poster hantu. gila! naseb baek tak gugur jantung. cis!


lagi... dia ni feymes okay kat UiTM Melaka since dia pegang macam-macam jawatan termasuk lah MPP(Majlis Perwakilan Pelajar) dan YDP kolej. ada ke patut masa nak bertanding tu i boleh tak tahu. pergi kuliah ternampak poster dia besar gedabak suruh undi. memang tak bertegur sehari. but then she promised that she will handle both positions professionally, baru kami berkawan semula. hahahah.. kiddy us!


plus, dia jenis yang buat apa yang dia suka, apa yang dia rasa betul, but... dia akan berbincang dulu dengan anak-anak buah dia. how sweet she is. and i am the first that she looking for. *she told me that. i don't know if she lying. hehehe..

kalau dia nak pergi kelas waktu i tak ada kelas, i kena bangun duduk kat katil tu tengok dia tukar baju ntah bape ratus kali baru dia puas hati. nak pergi kelas je kot!!! tapi bukan tu yang buat i terbangun, perfume coconut dia tu ha...arrgghhh... !!

sue : eeyyyy.. busuk laahh!!!!
she : hey, jangan nak kurang ajar ehhh..wangi la!

hahahaha.. but that scent yang buat i rindu banget sama dia. till now, kalau terbau.. i akan pusing 360 darjah carik dia sambil tutup hidung tapi bukan dia . *sigh


i tak boleh tidur selagi tak dengar dia bercerita. hehe.. but that the sweet thing happen between us. i tahu kisah dia dan kekasih dia. and i know that she loves Faiz Aswan so much. lucky you Faiz and please take care of her okay. :D


meet her.. NURAMIRAH BAHARUDDIN. i love u . :)

p/s: she look nicer in hijab kan? wee~



video
  video ni tiada kene mengena dengan kak myra. this is my real sis yang betul-betul sengal. hehehehe

till meet next entry. xoxo :D