Thursday, 19 May 2011

When we were a kid..

salam. 

aku rasa entry kali ni kompem makcik-makcik ku yang di sungai buloh tu lap-lap hingus. hahaha. sebab nya waktu kecil, memang diorang yang banyak jaga kami berlima. berlima? adik beradik aku ada tiga je. haa... tu yang official dari segi berbintikan bapa yang sama. ada lagi dua cousin yang sama-sama membesar dan kami seperti adik beradik sebab umur lebih kurang sebaya. sampai sekarang kami rapat. :D


turn your mood into flash back mood. lagi afdal kalau hitam putih.


when we were a kid... yang ni memang tak boleh lupa.

asal nak berak ke kencing ke, mesti menjerit. 
''Mak, nak kencing!'' 
sampai la aku terfikir sendiri kenapa nak bagitahu, pergi jelah kencing. apa masalahnya. sebab dah biasa ada orang cebok kan waktu kecil. hehehe..

baby kiri: abalong
baby kanan: kaklong



 pernah kena marah dengan makngah sebab main badminton waktu tengahari.
  makngah dulu garang macam singa wa cakap lu...ehhh.. peace makngah.... tapi sekarang dialah makcik paling sporting. tak ada rahsia dengan anak buah, memang open habis. :) hehehe.. jangan marah-marah makngah, nanti high blood pressure. hehe..


siapa dapat cam yang belah kiri tu memang terrer la. 


kami berlima waktu kecik ada je buat hal.

abglong: melepas kat vespa atok. tak sempat tunggu sampai rumah dulu.  *okay, kompem kena marah lepas ni. ;p

kaklong: kena himpap dengan buah kelapa waktu dua tahun. mungkin nakal dan efeknya otak dia senget sampai sekarang. kesian. hahaha

eyla: dia minum air gas. dia ingat air sprite kot? hahaha. pak usu kata kalau bagi obor kat dia dah boleh buat show yang hembus-hembus api tu. hahaha

aku: demam panas teruk punya. kalau lambat sikit aku diselamatkan, aku mungkin cacat dan tak dapat nak tulis blog bagi korang baca. alhamdulillah sihat fizikal dan mental. dan kuku aku pernah tercabut sebab merangkak sampai tangan tersepit bawah pintu. auchh.. kesan nya sampai sekarang. sobsss

dekja: bisul besar baikkkk punya kat dagu. eyy.. dah la tembam plus bisul. triple chin kau!

eyla dan aku.
ha, saya comel lagi? mekasehhh... hahahaha..

now, we are no longer a kid. kami dah besar dan alhamdulillah masing-masing berjaya jadi orang. *abang binatang ke?? (ala-ala sepah)



terima kasih kat mak, makngah,makitam, makuteh, yang banyak bagi support kat kitorang saat kami tak bersemangat, jatuh tergolek-golek, hilang harapan untuk hidup.. ehh.. tu dah macam teruk bebenor...  sampai la kami berjaya harungi hidup yang sangat mencabar ni. *sobbing


kalau ada salah silap, something wrong here and there.. we ask for apologize. without you all, we all tak sampai ke tahap ni.

ni lah budak berlima yang nakal tu. kami dah besar. 


mungkin bila sampai masanya, kita perlu lepaskan. tapi hakikatnya.. kita tak akan boleh putus okay. never. 

budak-budak dalam cerita.

till meet next entry.