Monday, 6 June 2011

Khas Untuk Lelaki. How to be romantic?

salam.


romantik selalu dikaitkan dengan lelaki kan? perempuan tak boleh romantik ehh? entah. tapi yang aku tahu perempuan suka lelaki romantik. (dia dah mai dahh... ni mesti terpengaruh cerita nora elena ni. haih =.=') 

dapat Seth ni memang tak cari lain. hahaha


adakah romantik tu kena bagi bunga, kena lapkan air mata kalau nangis, kena jatuh barang lepas tu ada lelaki tolong ambil kan maka bertentangan lah mata. ecehhh... owhh.. itu romantik jugak tu, tapi lelaki romantik bagi aku at leasttt...plus research bagai (nampak gigih sikit nak bagi maklumat.. ;p) ialah...




  • lelaki yang full of surprises. senang cerita la, do something in unexpected way. ada je benda yang dia nak buat partner dia happy tapi partner dia tak tahu pun. macam.. 'sorry, siyes i tak boleh datang wedding kakak u, i bz sangat. ' but then, lepas letak call je dia tengok lelaki tu tengah dok basuh kuali kat belakang rumah. siap bergosip dengan mak temah. tak jadi nak marah. muahaha..
  • buat something yang boleh buat perempuan tersenyum sipu. beb, perempuan suka sangat kena puji. tak normal lah kalau tak suka. buat-buat tak suka je tu tapi hati kembang semangkuk. tapi make sure puji kenalah ikhlas. contoh? emm.. tengah duduk ramai-ramai lunch, lepas tu Mail kata kat Peah depan Tipah dan Senah, 'kenapa kau nampak lawa hari ni?' muka nak cool gila lepas tu blah. tak ke senyum Peah tu? dah perasan sengsorang kat situ. Tipah dengan Senah pun jeles. bhahaha. korang boleh imagine tak niat yang aku cuba sampaikan nihh?? lebih kurang macam tu lah. 
  • buat benda yang bukan kebiasaan. lelaki ni kadang-kadang memang dilahirkan romantik semulajadi tapi ada yang tak. tak ada perasaan langsung tapi bila dah fall in love, baru terkebil-kebil nak tackle. barulah nak baca blog aku ni. hahaha. (siyes perasan ada orang nak ikut blog kau, surina!) contohnya, susah sangat nak cakap 'sayang' , kalau cakap tu macam hidup telah berakhir. tapi at the end he tried to say.. and you know what happen next.... happy ending perhaps? lagi... tak biasa nyanyi, selalu nyanyi dalam jamban je, tapi one day korang nyanyi untuk dia. aww!! tapi jangan salahkan dia kalau dia tutup telinga. mungkin tak biasa. muahaha..
  • tak perlu kaya untuk jadi romantik. tapi kalau kaya tu kira bonus lah.walaupun muka tak sekacak Kamal Adli, tak seromantik Edward Cullen, tak sedegil Munzir. (ehh.. dia pun masuk jugak? haha.. good job dear, you are in the list!) tapi..... we can make her life happier than any ever-lucky-girls-who-have-handsome-rich-husband. do something that she like, not in term of money of course. mesti ada punya.. contohnya, petik bunga jiran bagi kat dia, yeahh.. something like that. tapi kalau kena marah larilah, okay? hehe.. 

tapi yang paling pentingggg sekali... kejarlah future kamu dimana kamu nampak ada si dia di dalamnya. buat lah sesuatu kearah itu. otak lelaki ni kreatif, macam-macam dia boleh fikir. jangan rosakkan perempuan tu sudahhh.. tak baik punyerrr punn...


aku sampai hold dulu nak tengok cerita ni sebab nak tengok dengan dia. kalau tengok sorang-sorang boleh mati sebab jeles. romantik habis.. bhahaha.. dah la handsome! arghh .. benci2!




letters to Juliet tu dah tengok dah.. gila ah tunggu, sayang, orang yang sama sampai tua. whatever it is guys, jadi diri sendiri okay? jangan berubah sebab seseorang kecuali kearah yang lebih baik.


nanti korang buat lah pulak entry how to accept romantic guy khas untuk wanita pulak.  barulah ada komunikasi dua hala. hahaha. untung lerr siapa yang dapat lelaki romantik, baik, ada rupa, anak raja pulak tu, gile dongeng! :)




tq

mekaseh baca.

till meet next entry!