Wednesday, 8 June 2011

Seth Tan bagi aku kerja paling pelik.

salam..


WORDLESS WEDNESDAY? who cares?

last Saturday, pergi sungai buloh nak sambut birthday my handsome boy, hakim. he is thirteen. suara pun dah start serak-serak dah tu. awek tak payah cerita, keliling pinggang. kakak angkat bukan main ramai. kalau buka facebook dia perempuan beratur nak chat. hehehe.. muka market! tapi dia lah cousin yang paling suka cari pasal dengan aku. asal jumpa je nak tumbuk, lepas tu lari jauh-jauh. ceyhh..!! sebab dia tahu kak ena dia punya tumbukan balas tak hingat orang. nasib baik munzir masih boleh terima. =.='



so, HAPPY BIRTHDAY HAKIMI. i love you so much! :)

sambut birthday tiap bulan adalah kemestian bagi family aku. jadi itu bukan lah kerja paling pelik untuk aku setakat ni. yang peliknya bila malam tu.... aku buka facebook ada orang post kat aku.



gila ahh!! SETH TAN post kat wall aku!! pengsan jap. siap bagi aku kerja RM500 and tak sampai sehari? jadi PA dia ke? hahaha.. pakcik kayo la cenggini. 

texting him.

- weyh, kau biar bebenor sikit RM500.
- tu typo je tuh. terlebih kosong.
- cis! hancur harapan nak jadi kayo.


malam esoknya SETH TAN datang rumah bagi aku benda alah ni.


dalam beg ni ada..



hape benda ni?? siyes pending gila. Seth Tan pun explain. yang ini adalah alat pengebumian. 

hujung tali tu ikat satu manik. setengah meter letak  bulu-bulu purple ni. setengah meter lepas tu letak manik lagi. lepas tu gulung 6 meter panjang lepas manik tersebut. kesemua sekali adalah 7 meter.

*kata-kata diselang-seli dengan diagram. dah macam presentation. 
*aku mengangguk-angguk faham

dey... pelik oh ghupa lepas siap. buat lah sampai 76 unit.  tak ada gambar lepas siap sebab tak tahu nak tangkap gambar macam mana. pandai-pandai lah imagine okeh! 

sepah bilik dengan bulu purple ni. banyak sangat sampai mak aku buat main.


peratusan tahap curious semakin meningkat. sehinggalah Seth Tan bawa abangnya Robert Pattinson. Robert yang explain kat aku kegunaan benda alah ni. diorang ada Arabic Night. this is for stage decoration. suka hati je kata alat pengebumian.LOL!

apa-apalah. yang penting, kerja ni sangat leceh but bila buat banyak-banyak jadi lawa. 




p/s: tak dapat fokus bila tengok Robert Pattinson depan mata. muahaha

till meet next entry.