Thursday, 28 July 2011

TOLONGLAH... badan dah gemuk jangan perasan nak pakai macam ni okay!!

salam,



pergghhhh.. sakit hati gila kalau dengar statment nak makan selipar macam ni kan?


dulu... waktu aku part 3, aku baru break dengan ex aku. aku tak tahulah aku bahagia ke, atau pun aku nak hilangkan sedih aku, aku melantak dengan banyaknya sampai lah aku part 4, badan aku seperti di pam-pam. lagi-lagi part peha. pergghhh... seluar jeans semua tu buang lahh... pakai baju kurung je pergi kuliah.


plus, aku tak pernah cecah 50 dalam sejarah hidup aku. paling berat 47. BMI aku cukup-cukup makan sebab aku bukan tinggi macam Amber Chia. T__T . 


waktu tu 53kg beb!! whoaaaa!! the end of the world!! sobsss....



tu tak apa lagi, sedar sendiri orang kata. ni tang orang tegur tu yang tak boleh bla...  dan orang yang tegur tu orang yang aku tak tahu pun dia tengok perubahan badan aku yang semakin menaik. usha aku lettewww!! wahahahaha... 


'' akak cantik, tapi badan akak berisi sikit.. tapi still lawa.. '' okay sentappp!! macam lah tak tahu hujung statment tu nak jaga hati akak kau nihh.. 


'' sue dah berisi sikit kan? tapi ookaylah.. kurus sangat pun tak lawa '' statment ni boleh lah diterima. hahaha..


'' kau jangan duduk macam tu la weyh.. nampak perut ko lapis-lapis '' alaahhh, macam lah perut ko tu tak berlapis... wekk!


'' ena, kenapa cover perut? takut nampak buncit eh?? '' tettt... statment ni paling aku ingat sekali waktu munzir jemput aku balik dari melaka. kompem-kompem lah korang tahu siapa yang cakap kan? adehh..




dan..


pernah tak korang tengok satu baju tu, korang cakap.. 
''alaaa, orang kurus pakai lawalahhh..''


low confident beb!! korang sendiri tak yakin padahal korang boleh je pakai sebenarnya. actually badan kita just nice, tapi bab perut failed!! 


jadi, simpanlah harapan dan imaginasi nak pakai baju idaman sampai bila-bila. sayang-sayang sekalian, percayalah bahawasanya sesungguhnya dan seharusnya kita percaya satu hari nanti kita akan dapat pakai baju tu. siapa taknak badan lawa beb??


mainan camera semata-mata. bahagian lemak-lemak didepan dapat disorok dengan jayanya.


so, grab the opportunity to get your super awesome body shape this upcoming Ramadhan. Allah tu maha penyayang kepada semua hambanya. dia bagi kita peluang kuruskan badan disamping mendapat pahala membuat ibadah yang wajib. 2 in 1 kan? tak payah bersusah pun nak tahan-tahan makan. semua orang tak makan.  hahaha.. 


apa pengakhiran cerita aku yang gemuk itu? next episode.....





till meet next entry.