Tuesday, 9 August 2011

Kisah Aku Gemuk (Bahagian II)

salam,



melampau betul ada bahagian dua bagai kan? haha.. sebab hari tu dah janji nak sambung episode dua dan ada yang tunggu. tangg!! boleh blah ada orang tunggu.. muahaha..





waktu aku kecik-kecik lagi sampai sekolah menengah aku ingat aku ada aneroxia tak boleh gemuk sampai bila-bila. aku kurus cengkung sampai baju sekolah aku menggelebeh walaupun saiz S. aku pun bertekad nak gemuk. metabolisme aku terlalu bekerja keras membanting tulang hinggakan aku rasa tak cantik. level of confidence aku turun merudum tanpa belas kasihan.


tapi aku tak sangka rupanya aku boleh gemuk. segala prasangka buruk terhadap aneroxia salah sama sekali. yup, exactly yang aku cerita dalam bahagian satu tuh... mungkin metabolisme aku merajuk dan bercuti ketika itu. *sigh. ahh sudah, kurus salah, gemuk pon salah? macam mana ni. ni kes-kes manusia tak bersyukur macam ni lah. oh Ya Allah, aku sangat bersyukur rupanya aku normal. tapi it is lumrah la sayangss.. semua perempuan nak badan cantik, tak cantik pun ideal.


dah lah waktu badan naik tu aku berkenalan dengan munzir dan muncul bunga-bunga cinta. (vomit) so, perempuan ni bila lelaki dah tegur, paling-paling koman pun secebis daging-daging kat hati tu mesti terasa jugak. kohommpemm punya lah! tapi ayat dia mesti yang menyedapkan hati punya. 'u tak gemuk lah, u just berisi' iyolahhh...


tapi definasi gemuk pada aku bukan macam aku waktu tu, aku memang sedikit berisi tapi bahagian peha, tummy, lengan dan bawah dagu mula membesar. ada satu hari tu aku duduk dalam kereta aku tak selesa sebab aku tak boleh sandar. aku rasa rimas sebab dagu dengan leher aku berlanggar. aku ingat sebab tudung aku sarat tapi bukan. memang dagu aku. adoi! aku cuba angguk-angguk dan yesss!! aku punya double chin yang tak begitu ketara. hanya aku yang merasa kerimasannya dan orang lain pulak rimas sebab aku asyik angguk-angguk tanpa henti. T__T


adoi. segan siottt nak letak gambar perut layer macam ni. December 2010.



tapi korang, aku tak diet langsung. Munzir tak bagi. dia kata melantak je selagi hidup. muahahaa.. taklah, dia kata just flatkan your tummy and thighs. he is kinda of person yang banyak bagi aku tips how to kecikkan apa yang patut tanpa diet. then, aku workout dengan gigih, sit up enampulohratus sehari semalam. download segala macam exercise kat youtube. minum air dalam kuantiti yang banyak dalam satu hari. and yeahh! it is working but you really need the sweat to make it works.


naik sem badan aku maintain berisi. pulun exercise dengan budak-budak rumah tiap petang. *OMG! rindu kat korang weyhh* pergghh.. takdak cara lagi senang ke? nak kawal makan perut perbunyi-bunyi lagu gurindam jiwa. sedih aku dengar. aku pedulik hape, aku bantai je makan nasi lemak telur goyang malam-malam. NgehNgehNgeh.


tapi... start je cuti sem, aku dah tak perlukan execise, diet , tahan makan semua tu. and i just get my ideal weight now!! :D


i just need to discipline drink the Lactolite. now tak gemuk tak kurus. er.. kurus lah jugak. yang penting the drink help me to jaga perut always. so, takdelah terbonjol keluar lemak-lemak seperti gambar di atas. grrr!! peha pun semakin mengecil. yes, to be sweat always is good but haku takde masa la hoiii nak bersenam-senam bagai. HukHukHuk!!


actually takdelah disiplin sangat pun. minum je tiap-tiap hari. Share dengan mak, you now badan mak-mak macam mana kan? hari tu dia minum 3 sachet je aku dah perasan badan mak dah shrink. comel je.. hehehe... belum pakai corset lagi tuhhh..


so, happy ending for me. dan segala kenangan gemuk a.k.a berisi tu akan kusimpan elok-elok di dalam unwanted-memory-hardisk-kepala-otak aku. YEAY!!


kadang-kadang terfikir jugak macam ni 'lantak lah orang nak kata aku gemuk ke hapee'
okay, FINE!!



jom jadi sihat! err.. i really mean sihat.. not 'sihat' yang perli tuh... ;p




bye! :D