Tuesday, 16 August 2011

Perempuan & 'Asset'

salam,



entry khas untuk perempuan. tak kisah walaupun lapisan umur dan tahap IQ berbeza asalkan perempuan. lelaki?  anda juga boleh baca tapi take it as professional okaii. 



breast, boobs, buah dada, payudara or whatever we called.. it is the same thing. the most precious asset for women. kenapa begitu berharga? sebab ia merupakan satu organ yang menjadikan wanita rasa lebih yakin secara psikologinya. secara physically pulak, ia merupakan daya tarikan seks buat manusia yang berlainan jantina. gay lesbian sila abaikan. 




kenapa yang kureeenggg sikit tu sibuk-sibuk fikir nak buat implan, tambah silikon, suntik hormon, dan buat macam-macam perkara mengarut lagi parut untuk dapatkan asset yang cantik, mahal, sakit dan tak sure betul ke berkesan ikut citarasa. buang duit, buang tenaga, dan buang darahhh! ohh.. ada satu je yang tambah. tambah dosa dok ubah sana-sini. Muahahaha..



yang terlebihhh sikit tu pulak nampak tak balance dengan tubuh. besar itu cantik kalau tegang. kalau meloyot? cantik ke? dia sudah kelihatan tua sebelum usia. too bad.. T_T



tu yang payah tu kan. macam ini tak puas hati, macam itu pun tak puas hati jugak. nak kata tak bersyukur? yang tak bersyukur tu engkau tahu macam mano? dah perfect, boobs dah cantik still jugak tambah itu ini. bukan jaga, menjahanamkan! daripada lelaki semua terliur tengok terus tak bernafsu. Bhahaha..



tapi bukan itu yang kita nak, lelaki ajnabi dilarang melihat tubuh kita tanpa nikah. kita jaga kerana diri sendiri, kerana mahu menjaga anugerah Allah dan kerana suami. *aicehhhh.. macam dah berlaki aku ni nak cakap macam ni. but its true ladies. kenapa aku kongsikan perihal perempuan dan aset mereka? sebab aku juga perempuan yang sayangkan tubuh badan. lelaki yang baca juga aku tahu mereka akan setuju.


*kita bertutup tak semestinya kita tak jaga*



kita nak aset kita tu cantik je terletak kat badan kita. biarlah kecik ke, terover saiz ke, itulah teman kita yang melekat kat badan. say NO to breast cancer! *tetibe. sampai mati kita nak guna. ye dakkk??




so how to jaga without all the pain, without suntik-suntik, without pergi beli losyen urut tiap malam, without keluar duit beriban sebulan pergi special treatment? tapi kalau ada duit lebih tak tahu nak tabur kat mana, sesekali manjakan diri apa salahnya kan? nak tabur kat sini pun boleh... (tunjuk poket)


i'm just telling you the easy way.. and whole-life guarantee without worry.
this is also the way you to show that you love your body as well. ketepikan saiz! everyone worth it.










p/s: OMG! i need three days to make this entry. happy reading ladies.