Friday, 16 September 2011

Suriz Garden. Garden yang dibuat tanpa keluar satu sen pun!



salam,



ini cerita tentang munzir. bulan-bulan-bulan lepas dia ada bagitahu aku yang dia nak buat projek. projek itu khas untuk abang-abang dan kakak dia yang menetap di Kuala Lumpur. termasuklah yang ipar-ipar dan anak-anak buah dia. He told me that he will make a Garden near his parent's house. and for sure i will support him as much as i could. dan ini rahsia kami berdua. sekarang aku bongkarkan. muahahaha *gelak jahat. rahsia lah sangat khennnn... 



dan secara official nya aku kena jadi pendengar setia beliau siang dan malam tentang perkembangan garden yang dia buat. dari gersangnya tanah, dari mana dia dapat batu, dari mana dia cilok tunggul, apa pendapat orang kampung, macam mana terbeliaknya bijik mata pakcik yang kondem dia dulu dan sebagainya. T__T aku kan pendengar yang setia. Hekhekhek. i know that he was very excited about his garden.



lagi-lagi bila his mom pun tolong siram bunga. muka nak bahagia je waktu siram tu. he was happy that i can feel. sometimes aku angkat phone just untuk dengar dia bercakap tak henti-henti apa yang dia tambah itu ini hari tu. kadang-kadang aku ada tertidur jugak. upsss....! Hekhekhek. tapi aku lebih suka diam dan imagine how its look sebab dia taknak mms aku. surprise lah konon-konon.




dan dia tak kasi aku bagitahu sesiapa pun sebab aku agak rapat dengan kakak ipar dia. and i was like 'ohh ini kes serius.' hehehe. tapi ada satu kali waktu aku hang out dengan kakak ipar dia aku dah terkantoi kan gambar garden dia. adeh! sorry beb.  waktu tu dia dah mula mms sikit-sikit. dia kata selagi orang KL tak balik kampung jangan kecoh-kecoh. so, entry ini dibuat lepas raya memandangkan semua dah tengok hasil kerja dia. waktu aku beraya ke kampung munzir pun I'm quite stunned because it is superb. superb in a way he did it without any cent. ulang tayang, tak pakai duit okay. satu sen pun enggak donggg~ 




he name it as SURIZ GARDEN. represent both of us even though the one who did it, the one who got the sunburn, the one who smell like super busuk is just him. effortlessly me got the share. *wink2. lihatlah betapa gersangnya tanah hingga ke subur beranak pinak kehijauan. :)












bukan taman je, rumah pun dah siap cat bagai. haa.. sekarang tengok versi ada model pulak. disebabkan aku adalah owner tumpang, maka haruslah gambar aku yang menjadi mukadimahnya. wee~





hoorayyy~ dapat dating! walaupun sekejap dan budak tu sebok dengan handphone dia.T__T








haaa.. banyakkan gambar? tapi tidaklah sebanyak perkataan yang aku dengar setiap hari betapa beliau sanggup menjadikan projek dia ini sebagai bini nombor dua. ohhh tidak! statusku bakal dirampas. bila aku tanya siapa bini nombor satu? dalam hati dah bunga-bunga konon-konon bakal dipuji. sekali dia kata motor daaa... cesss~ kita putus dua saat! grrrr..



anyway beb, i'm proud of you. you made it exactly like what you said. tiada omong kosong. garden yang dia buat ini khas untuk keluarga dia yang dekat KL tu , sila terharu. rasa macam nak terharu sekali, sebab saya pun orang KL jugak. lalalalaaa~



p/s: actually ada gambar lagi tapi itu cerita next-next entry. bye yawwww!