Saturday, 15 October 2011

Budak Sekolah & Matematik



salam,



TRUTH or DARE?

 I choose TRUTH.


baiklah, saya terus terang bahawasanya saya semester ini gila pangkat dan kalau boleh setiap apa event yang dilakukan muka saya mesti ada. kalau tak ada mungkin disebabkan saya pergi membuang air ataupun curi-curi makan dekat cafe. itu sahaja. *air mata meleleh nak berkata benar.



but you know what, its good to be gila pangkat sometimes because its all about MARKS. markah kemahiran insaniah harus tinggi supaya resume, portfolio kita cantik. akademik WOWW juling-juling mata melihat 4FLAT bersinar-sinar memancar. but your soft-skills, unacademic skills ZERO. susah nak carik kerja hoi. cuba pergi kerja, resume tu buat syarat je, yang dia tengok how confident we are nak main mata dengan dia, nak cakap dengan dia dan apa yang boleh buat dia kagum tanpa melihat resume. jadi jangan takut untuk mencapap.  bhahaha. *padahal saya ni pemalu orangnya. #lempang. in fact, if you jadik AJK belakang tabir je pun, its enough. asalkan involve. :)




pembebelan fakta usai sudah. sebenarnya hari ini aku jadik emcee untuk event budak sekolah yang datang ke fakulti aku. tapi aku rasa aku bukan emcee lah, aku lebih kepada tukang karut sebab apa yang aku cakap lari langsung dari text. ikut tentatif? hampeh. Muahahaha. as long aku dapat budak-budak tu happy gelak terbahak-bahak kira oraite lah tu. aku ni kalau aku cakap kat depan orang diam je lepas tu tengok aku macam mayat hidup memang satu penghinaan la. diorang protes agaknya sebab weekend diorang di ganggu. Kehkehkeh. tapi so far okay. mereka sangat hyper actually. =.='




budak sekolah dan matematik. jawapan pertama diorang bila aku tanya 'TAK SUKEEEEE!!' jawab ramai-ramai sampai bergegar dewan. 'KENAPA? SUSAH SANGAT KE????' 'SUSAHHHHH!!' so, here we are!! itu lah tugas kami hari ini. semaikan sikap sukakan matematik, hati untuk matematik, segala jiwa dan raga diserahkan hanya untuk matematik. senang ceghite matematik tu awek kau lah! *kemain over, padahal dulu pun aku benci matematik. 




they play games, they compete each other, they manage to think outside the box, and they are super awesome!! rindu pulak nak pakai baju sekolah. sobsss




tetiba rasa diri ini sudah tua bila berada dalam kalangan adik-adik. sobssss!!! *hengus meleleh.




program dari pagi sampai tengahari je tapi penat kemain. setitik air pun aku tak teguk. memang dasar gila mic hingga keinginan perut diabaikan. kecik hati perut aku sebab tak isi. T__T tapi at the end, diorang mula sukakan matematik dan berjanji yang kami akan berjumpa lagi di menara gading nanti. InsyaAllah. good good. bangga betul aku tengok budak-budak sekolah sekarang very outspoken. aku dulu memalu je nak buat bising. diorang ini memang sangat terkeluar dari topik aku dulu, PERANGAI BUDAK SEKOLAH YANG TAH PAPE.  hebat! :)



 muka tak cukup tidur.



so, aku nak rehat. penat gile ah. esok lusa ada test pulak. i need a good rest. bye people! thanx for reading. :)