Friday, 30 December 2011

Baju Kurung Itu Universal.

salam,



itu kata lecturer Philosophy aku. oh, really? sepanjang semester ni aku memang pakai baju kurung je datang kelas dia sebab memang itu yang dia sarankan. itu dalam kelas. luar kelas adakah patut kita dengan attitude yang kononnya tidak mahu hipokrit lantas mengenakan top and short pants? Wallahua'lam. but not me of course (dari short pants awat tak telanjang terus kan sama je?) , tapi tak dinafikan selesa lagi berjeans dan t-shirt untuk keluar dari baju kurung. nak melompat-lompat macam beruk makye pon takdak masalah besar.



tapi betullah, whats wrong with baju kurung untuk jalan-jalan. siapa fikir macam orang kampung yang kolot dialah yang kolot sebenarnya. hello... don't you see this baju kurung fashion is very the up to date maa... orang dah tak heran dah lantak kau lah nak pakai apa pon. tak pakai apa pun orang dah kata fashion. Hekhekhek. but well, jangan jadi fashion victim okay. pakai baju kurung pergi club tu merepek sangat lah kan. Gagaga..



nak pergi Bonita yang kononnya standard kedai aksesori mahal-mahal? tak ada masalah. tak ada pun dia orang tulis 'Baju Kurung Girl Are Not Allowed' tak ada.. tak ada... selamber je..



nak pergi masuk kedai donut yang kalau tak ada duit telan air liuq je? tak da hal.. selamber jugak






nak jalan-jalan kat tempat yang semua orang akan pandang jelik kalau kita tersangat kampung? What the 'F' girl.. who cares... selamberr jugak..

siap berlenggang tak bawak purse. orang nak rompak pon fikir doblas kali. 'ada duit ke budak ni' Hekhekhek.


so.. kesimpulannya, tak mati pun pergi sini sana pakai baju kurung. siap dapat perhatian umum. baru rasa market. Muahahaha.. ada lah feeling retis sikit-sikit. wakkkluuuu..

ehh...hows my new nerdy-style anyway?? :p



okay lah, nak sambung study. orang nak exam dah ni. doakan ye. :)