Thursday, 5 January 2012

Kalau Tak Hingin Sampai Ke Jinjang Pelamin...



salam,


okay, i would like to share a bit conversation with my beloved roommate of course.


roommate: you know sue.. my friend *random name*'s girlfriend said she want break up.

aku: oh ya? why? -tengah online, tanya buat cukup syarat-

roommate: dia kata my friend kongkong dia. i tak faham dah padahal if you want to know, the only guy yang i rase memang tak akan mengongkong is him. i know him. his girlfriend memang paling baik lah i tahu but then why she said like that huh? as far as i concerned, her family yang kongkong they have a lot do and don't and i think dia rimas.

aku: what make she think that your friend yang kongkong then?

rommate: itu yang i tak faham tu. 

aku: i faham.

roommate: what?

aku: dia rasa rimas then the only person dia boleh lepas is your friend. her boyfriend. kata nak break. sebab dia tahu lelaki tu sayang kat dia. buat macam mana pun lelaki tu cari dia balik. dia konpius siapa yang kongkong dia sebenarnya. its her family actually. she said that your friend drag her to hell kan? *based on story she told me before* so why make a relationship? tunggu jelah orang datang minang terima kahwin terus. ni nak jugak ada boyfriend. lepas tu bila ada kecelaruan kepala hotak sikit tak reti nak bincang. nak break terus. what laa??? -dah start emo, tadi nak taknak je-


roommate: yeah, i think so.. 

aku: sikit-sikit nak break, sikit-sikit nak break... apahal? baik tak payah nak berboyfriend bagai. sekeh kang. ever heard of word 'bincang'? bincang lah kalau betul dia nak jadikan lelaki tu suami. ni dah lah tak bincang. terkotak katik lelaki tu kena tinggal then harap lelaki tu pujuk dia balik. dia ingat dia siapa? and tell your friend. perform some ego. this ego is legal. jangan nak kejar sangat perempuan macam tu. 

roommate: tapi dia sayang sangat kat girlfriend dia.

aku: ahh... carik perempuan lain. 



Muahahaha.. i know that is not a 'bit'. long actually. Kehkehkeh. but to be conclude, kalau tak hingin nak ke jinjang pelamin, jangan buat hubungan sebelum kahwin. bukan ke hubungan sebelum kahwin tu adalah stage dimana kita kenal hati budi masing-masing? baik kau berfoya-foya je. buang masa build a relationship tapi end up nak break memanjang. rimas aku. -siyes emo gile-





p/s: that is just my 2 cents. no offense if you disagree. ok bye


.