Wednesday, 1 February 2012

Cerita Kat Cucu Nanti.



Tahun 2000.


Ibu: cepat habiskan makanan tu.

Anak: tak nak lah bu, tak sedap.

Ibu: jangan membazir, tak baik. ni kira bagus ada makanan, dulu ibu makan ubi kayu, nasi campur garam je, yang nenek ko tanam tulah yang ibu makan. petik je ulam tepi pagar. cicah dengan sambal belacan ke budu ke. cuba bersyukur.

Anak: baiklah bu.. T___T





Tahun 2054


Ibu: cepat habiskan makanan tu.

Anak: tak nak lah bu, tak sedap.

Ibu: jangan membazir, tak baik. ni kira bagus ada makanan, dulu ibu makan french fries, sosej campur black pepper je. yang nenek ko beli buat stok makanan tulah ibu makan. korek je apa ada dalam peti ais. sayur pon salad cicah sos dengan mayo je. cuba bersyukur.

Anak: baiklah bu.. T___T




 my lunch today. at least ubi kayu tak penuh kolesterol macam ni. =.='



okbye!