Monday, 20 February 2012

Planning.



salam,



i don't have high expectation to the house that i might stay 5 to 7 years from now. no bungalow, no luxury double storey, no penthouse, no swimming pool, it totally fine. the way i count for my dream house are just a good neighborhood around, great accommodation, comfortable for little feet running here and there, a large halaman to lepak with whole family and the most important thing is munzir inside. teehee.. but seriously. it count !




still, i really have to work hard to get closer to what i want. a house. why no car ? yup, it still on my list tho. but we don't live in car. come on, i need some space to pee at least. this come across my head when i think about something. marriage ! its a long wayyyyyy to go. anyway, i'm glad that munzir already think about it first. oh dear... :')



yelah, at least dia ada aset yang dia boleh bagitahu kat my dad bila nak masuk minang nanti. ececehhh.. but you know. its 5 to 6 years plan. aduh lama betol !



i have in my mind with several ideas how to design my home. all custom made. it worth rather than pay off for designer ideas. lainlah kalau i banyak duit. bayar bayar bayar dah siap. tinggal duduk je kan. tapi dalam kepala hotak aku ni nak benda simple simple je. serabut serabut susah nak kemas. dapat pulak anak buah nakal nakal nanti. habis rumah i youuuuu... hehehe.. kaklong, nak anak buah boleh ?



kaklong dah senyum senyum lettewww




ruang tamu : ada sofa ada tv nak tengok dengan bakal suami sambil makan cikedis pun dah cukup heaven dah. oh my.. bahagianyaa... :')




dapur: berteknologi tapi kemas. nak masak susah susah pergi makan rumah mak.



rest room, bath room, dining room dan segala jenis room kena ada. comel pun tak apa asalkan selesa. you know what, i am soooo flexible about this.  cis. dah mula terasa dewasa pulak fikir macam ni. tapi harus, kang aku dah masuk belajar aku rasa benda ni semua crap je. ada adalah, tak ada sudah.




simple like pimple kan. i loikee! :D



 okay, ini agak melampau. eh please lah. dare to dream. :)



yeah, its all about planning. nampak lah sikit aku ada hala tuju. aku taknak relationship aku macam budak budak. tak kemana, tahu bercinta je. it's soo not us ! tapi memandangkan aku masih belajar, benda ni hanya di kepala hotak dan terluah gitu-gitu je. munzir pun baru start kerja. kemungkinan besar dia nak sambung belajar. thats why i told you its a longgg way to go. took years. 



the only thing that i can be sure enough is my future with him. InsyaAllah. :)

i love you sayang. 




okbye!